dilluns, 18 de maig del 2009

Polèmiques sobredimensionades

No sabia si escriure o no sobre el tema, però al final m'he decidit. Ara que ja han passat uns dies de la final de Copa, m'agradaria comentar l' "incident" de l'himne, o la visió que jo tinc del mateix...

En primer lloc, dir que els de la 1 es van equivocar totalment CENSURANT l'himne, doncs Rtve no era l'única televisió que estava donant el partit en directe (EiTB i TV3 també el van retransmetre). Això afegit a la difusió que ténen actualment les noves tecnologies, fan gairebé ocultar un fet d'eixes característiques. El posar l'himne al descans, amb el sò netejat i imatges molt preparades encara fa més gran la "cagada". Això si, també vos dic una cosa, la culpa no la té ni el realitzador ni el director d'esports de TVE. Les ordres venien de dalt, i la destitució d'un directiu és una mesura de cara a la galeria, és com si diguerem "la cabeza de turco" que necessitaven per apaciguar els ànims.

Per altra banda, això de la pitada al himne ja es sabia (jo fa més de 2 mesos que sabia que es pitaria el himne, doncs amb internet hui en dia pots saber qualsevol cosa...). No pilla de nou a ningú. El que realment hagués sorprés jo crec que hauria sigut justament el contrari, que no s'hagués pitat al Rei i a la Marxa Reial. Cadascú ha de ser consequent amb les seues idees, i si ets basc o català, i nacionalista és normal que pites al Rei, que és un símbol que representa tot allò contra el que lluites.

Per altra banda, altre comentari que he sentit és que no es deu mesclar el futboli i la política. Això és una estupidesa. El futbol i la política han anat sempre lligades, i és fàcilment demostrable. Algun dia, quan tinga temps, faré una actualització on aportaré exemples, juntament amb referència bibliogràfica. Política és tot. Estem envoltats de política. Comportar-se d'una manera o d'una altra, portar determinades senyes d'identitat en la nostra manera de vestir, penjar un cartell aparentment innocent, etc, etc.Tot això te un grau de relació(pot ser major o menor)amb la política.

Les idees s'han de respectar. Cadascú pensa d'una manera distinta i defén uns objectius i interessos diferents. El que no es pot fer és tractar d'anular a aquell que pensa diferent perquè va en contra dels teus interessos.

En fi...Per hui ja va be d'aquest tema...Si de cas, altre dia ja el continuaré...