diumenge, 31 d’octubre del 2010

Volta a Peu a Bocairent (El debut)


Hui toca parlar d'atletisme. Este matí es disputava la Volta a Peu a Bocairent, i aquest és el lloc que he triat per desvetllar el misteri. Si, tinc nou club, i ja es pot annunciar perquè ja és oficial. Aquesta temporada competiré per al Club Atletisme Petrer.

Raons per les quals he fitxat per aquest club? Per una banda, perquè necessitava un canvi d'aires, després d'haver passat les darreres tres temporades al C.A. Torrent (i més tenint en compte les males passades que ens van jugar l'any passat, p.ex. no apuntar-nos al Ct. d'Espanya de Cross Curt com a reserves quan hauriem tingut plaça assegurada). D'altra banda, l'oferta era molt interessant, tant en el plànol econòmic (només he hagut de pagar una quantitat simbòlica en concepte d'inscripció al club; això comparat als 130€ que es paguen al C.A. Torrent... no hi ha color), com en el plànol esportiu (ja que hi ha la possibilitat real de presentar equip promesa per a classificar-nos al Ct. d'Espanya de Clubs en categoria Promesa).
A tots aquests motius caldria afegir l'amistat que m'uneix a Carlos, atleta promesa de Petrer i ex-company meu al C.A. Torrent, en l'any en què vam intentar fer equip promesa allà, però que finalment, i per raons que vaig descriure en el seu dia en aquest mateix blog, no va poder ser.

Així doncs, el punt de partida d'aquesta nova etapa s'iniciava a la Volta a Peu a Bocairent, que està inclosa al Circuit de Carreres Populars de la Vall d'Albaida.

El meu estat de forma encara no és el millor, però he pogut defendre'm amb solvència. He millorat respecte a passades competicions (Sant Rafel i La Vila d'Ontinyent) i he entrat en una més que digna 16a posició, i 7é en categoria Sénior, la qual cosa no està gens malament.
La distància no era excessiva (6800 m), la qual cosa a estes altures de la temporada em beneficiava. He eixit en el 2n grup, ja que davant de mi hi havia un pelotó d'unes 10 persones que anava tirant de valent, i el meu cos no està ara en condicions d'embarcar-se en eixe tipus d'aventures... Fins al km 5, he anat amb altres dos corredors, però passat aquest, he anat quedant-me poc a poc fins a despenjar-me d'aquests. Del km 6 fins al final he hagut de defendre'm dels atacs d'un grup de perseguidors que, després de punxar, havien anat a per mi, i els portava xafant-me els talons... Finalment he aconseguit frenar les seues embestides, i fins i tot he aconseguit posar terra de per mig als darrers 300 metres, afiançant així la meua posició.

Les sensacions han sigut positives, i he anat tota la cursa al ritme per al qual estic capcaitat ara mateix (en torn a 3'35 / 3'40). Encara queda molt per fer, i es poden millorar moltes coses, és qüestió de temps. Ara només queda seguir entrenant com ho he fet fins ara, o millor si cap...

De moment, no hi ha cap altra competició prevista en l'horitzó, tot i que ja gairebé estem en Novembre, i en aquest mes escomença la temporada de cross. Així que supose que no tardaré molt en tornar a l'acció... Ja us informaré quan hi hagen novetats!

Pd: La foto està presa hui, en el pavelló de l'IES de Bocairent, on ens hem refugiat de la pluja que ha caigut abans de l'eixida de la cursa. En ella, ja lluisc els colors del meu nou equip, el C.A. Petrer.