dilluns, 8 d’abril del 2013

Iª Volta a Peu Solidària a Bufali - 06/04/2013

Foto d'equip a Bufali, pocs minuts abans d'iniciar l'escalfament. Amb Alberto Martínez (dorsal 371), Abel Jiménez (dorsal 348) i Xavi Gironés (dorsal 436).

El passat dissabte 6 d'abril em vaig desplaçar fins a Bufali - petit municipi de la comarca de la Vall, pròxim a Albaida- junt a alguns membres del TPT per participar a la Volta a Peu Solidària organitzada a dita localitat per recollir fons destinats a la lluita contra el càncer.

En un principi no tenia previst competir aquesta setmana, ja que me l'havia agafada "de relax". Després d'una llarga temporada hivernal necessitava baixar una miqueta el pistó un parell de setmanes. I als darrers dies m'he dedicat a agafar la mountain bike, a fer exercicis de condicionament físic, tècnica de carrera... Però mira, al veure que alguns col·legues anaven a disputar-la i tenint en compte que Bufali es troba a 15 minuts de ma casa en cotxe, doncs finalment vaig pensar que no hi ha millor manera de passar una vesprada de dissabte: fent una mica d'esport amb els companys.

La cursa constava de 9'4 km i un perfil trenca-cames (com la gran majoria de proves que es disputen a la Vall d'Albaida, ja que l'orografia del terreny a la comarca és la que és...). El primer quilòmetre es cobria realitzant una petita volta pels carrers del poble, i a partir del km. 2 ja ens treien pels camins dels voltants per acabar finalitzant al mateix poble.

Els dos primers quilòmetres van ser molt còmodes. Ningú es va decidir a trencar la carrera, i tots anàvem mirant-nos de reüll els uns als altres. Finalment, el meu company Xavi, del TPT, va fer una arrancada en arribar la primera costera del circuit que vàrem haver de superar i em vaig pegar a ell. Vaig vore que anava obrint metres amb la resta de perseguidors i vaig decidir emprendre l'aventura en solitari, ja que per darrere hi havia un parell d'atletes perillosos amb els quals si podia ficar terra de pel mig, millor que millor.

La meua aventura en solitari va durar des del km 2 fins al km 7 aproximadament, ja que per darrere va enllaçar amb mi Octavio Sanchis, atleta albaidí del Cárnicas Serrano, un dels millors fondistes valencians en l'actualitat. Ell va eixir retrassat perquè el dia següent havia de disputar una mitja marató a Moncada, i se suposava que venia a Bufali "a rodar", però té classe de sobra i sabia que si tenia ganes d'acaçar-me, ho acabaria aconseguint. Vaig apretar les dents i vaig lluitar primer perquè no em passara, aguantant en 1a posició tot el trajecte que vàrem fer per dins del circuit de motos de velocitat d'Albaida -uns 500 o 700 metres-. Però en eixir del circuit Octavio va marcar un canvi de ritme que jo no vaig poder respondre i em va traure uns 30 metres. Just en eixe moment l'oratge va fer de les seues ja que, sumat al fort vent que ens va acompanyar durant la prova, es va sumar la pluja. 

Els dos últims quilòmetres van ser per resistir, ja que el 3r atleta, Sergi Tomàs -un jove atleta especialista en 1500 m.ll. de Montaverner que fa poc va disputar el Ct. d'Espanya Junior de Pista Coberta en categoria Júnior- havia punxat una mica. Ell i Octavio venien darrere de mi des del km 4, però probablement les dures costeres li van passar factura una vegada transcorreguts els quilòmetres. Amb uns 200 metres d'avantatge aproximadament, i ja dins de Bufali, vaig vore que el 2n lloc el tenia a tir. Els darrers 400 metres vaig gaudir del calor del públic i vaig entrar a meta amb un crono de 35 minuts i 35 segons, a només 4 segons d'Octavio. Sergi, que finalment va ser 3r, va entrar uns 40 segons després de mi. Podeu consultar la classificació completa de la cursa ací.
Pòdium Sènior Masculí a Bufali. 1r Octavio Sanchis (Cárnicas Serrano); 2n David Cañete (TPT Ontinyent); 3r Sergi Tomàs (Playas de Castellón).

Resultat bo, i sensacions millors de les que m'esperava. No tenia previst forçar massa i diguem-ne que vaig fer la cursa al 80% de les meues possibilitats. I amb això va ser suficient per fer un gran paper.

La resta de companys del TPT que m'acompanyaren fins Bufali també varen fer molt bona cursa. Xavi Gironés -el meu col·lega duatleta- va entrar 7 de la General i 5é Senior amb un crono de 37 minuts i 40 segons. Alberto Martínez i Abel Francés van entrar al sprint, entrant en la 133a i 134a posició de la General respectivament, marcant un crono de 47 minuts i 51 segons en línia de meta.

Destacar molt positivament l'organització de la prova, ja que, a més de la camiseta-obsequi típica, en acabar la cursa vàren oferir als corredors tota classe de coques i pastissos, fruita i beguda en abundància. Sense dubte, vàrem amortitzar els 5 euros que ens va costar la inscripció!

I passat Bufali, ara si que si, toca preparar de nou la revantxa en el 10.000 en pista. La meua intenció és competir fora de concurs al Autonòmic Universitari de pista en aquesta prova, que es disputarà el dissabte 20 d'abril a Castelló. Tinc una espineta clavada des de la cursa a L'Alcúdia, i sé i estic segur de que puc llevar-me-la, és per això que vaig a tornar a repetir en el 10.000. Després d'eixa cursa, ja si que si, començaré a centrar-me definitivament en el 5000 en pista, amb la intenció d'aconseguir la mínima fixada per poder disputar el Ct. Autonòmic de Pista a l'Aire Lliure en dita prova.

Salut i quilòmetres!