dimecres, 13 de maig del 2009

Invasió "Zurigorri" a València


És increible...En la vida havia somiat que viuria una cosa així. I es que ser de l'Athletic és diferent. No se si guanyarem la final o no, però el que s'està vivint hui a València no es pot descriure amb paraules...

Hi ha més de 35000 seguidors de l'Athletic vinguts de tots els punts de Biskaia, Euskadi, i de la resta de llocs de l'Estat Espanyol. Puges al metro, i a cada vagó hi veus un grup de seguidors. I la zona de les carpes que hi ha al riu...Allò ja és el summum. En aquest punt és on es troben concentrats tots els seguidors de l'Athletic Club, digam que és la base...Allà hi ha una série de xiringuitos on es pot degustar menjar típic basc, prendre refrescos, comprar productes oficials a la tenda, i fins i tot una pantalla gegant on hi apareixen imatges de partits importants jugats per l'Athletic, o missatges d'ànim d'ex-jugadors mítics, que donen suport a la causa.

L'ambient que es respira a la carpa és de confraternització total, mires on mires veus camises roig-i-blanques, o ikurriñes...A més, a la carpa hi sona música en euskara, està molt be, la veritat.

Hem anat cap allà Victor (un amic meu que també és del Athletic) i jo. Per a nosaltres caminar per aquelles carpes era com caminar pel paradís. Els dos estàvem al·lucinant amb allò que veiem...Jo portava la càmera de fotos i he fet diverses instantànies. Vaig a penjar ací alguna de les més representatives, per tal que veieu còm estava allò.

Pel que fa a les aficions, he de dir que hi ha més gent de l'Athletic que del Barça, increible, però cert. La gent de Bilbao s'ha mobilitzat molt amb la copa. També influeix que fa ja 25 anys que el Athletic no guanya cap títol. La gent està ilusionada i es veu amb possibilitats reals d'emportar-se el títol cap a Bilbo.

Segurament el Barça te millor equip i desplega millor futbol, però el Athletic conta amb el suport de l'afició, que li va a donar un extra, i això va equilibrar la balança...No se que passarà, però jo confie en el meu equip...Gora Athletic!!!