divendres, 28 de desembre del 2012

Triatló dels Pingüins 2012

Bon dia! Hui toca parlar d'una prova "particular", pràcticament ludicofestiva diríem, si no hi haguera en joc entrades per al Festivern (festival de música alternativa que té lloc durant la nit de Cap d'Any). Aquesta prova, que té lloc al paratge municipal del Pou Clar d'Ontinyent s'anomena "El Triatló dels Pingüins".

La competició s'ha de realitzar per equips, composats aquests per un nadador, un atleta i un ciclista. El primer tram de la prova consisteix en nadar uns 50 metres a dintre de les aigues gèlides del Pou Clar amb un flam amagat on es puga, que servirà com a relleu. Una vegada finalitzat el tram de natació, el nadador li haurà de passar al atleta el flam. Aquest, haurà d'abocar el flam a un plat que li serà facilitat per l'organització i haurà de córrer amb el mateix fins arribar a la part baixa del paratge, on estarà esperant-lo el tercer rellevista, el ciclista. Una vegada arribats a la zona de les bicicletes, el atleta es menjarà el flam, i el ciclista haurà de recórrer un trajecte d'uns 500-600 metres amb la bici, fins arribar a la línia de meta.
L'altra particularitat de la prova és que els tres integrants de l'equip hauràn d'anar disfressats.

I una vegada feta l'explicació, al lio!

Aquest matí es disputava  la VI edició del Traitló dels Pingüins. I allà que he anat amb els meus companys del Training Pro Team (TPT). Sempre havia volgut participar en aquesta prova, però mai havia trobat persones per completar un equip de garanties. Enguany però, he conegut a la gent del TPT i amb la seua col·laboració ha estat possible la meua presència a aquesta competició tan "particular".

Finalment hem presentat tres equips, amb els diversos membres del TPT que han volgut prendre part d'aquesta aventura i en funció de la seua especialitat (natació, ciclisme, atletisme o triatló) s'ha intentat confeccionar tres equips igualats, per intentar copar el pòdium.

Enguany la participació segons l'organització s'ha duplicat, passant de 8 equips l'any passat als 15 que s'han presentat en la línia d'eixida en esta ocasió.

Pel que fa a la prova en si mateixa, cal destacar que el meu equip ha patit molt al primer tram de la prova, la natació. Dani, el nostre nadador ha tingut problemes per col·locar-se i ha saltat l'últim a l'aigua, perdent uns segons molt valuosos. Anant a remolc des d'un principi, finalment ha aconseguit acabar la seua part i m'ha passat a mi el relleu (el flam). Jo, que he eixit dels tres últims, he intentat retallar el màxim de distància que m'ha sigut possible. Cal destacar que el tram que es fa corrent és prou complicat, amb passadissos estrets, baixada d'escales i molta aigua i "xarcos", que dificulten la carrera. He solventat be la papereta, ja que no m'he caigut i he arribat amb el flam intacte fins a la zona on es trobaven els ciclistes. Una vegada allí, m'he menjat el flam i li he cedit el testic al meu company Alexis, que amb la bicicleta de muntanya ha portat a terme una remuntada espectacular que ens ha deixat finalment en la 5a posició, la qual cosa no està gens malament, i més tenint en compte els problemes que hem hagut d'anar superant durant la competició.

El balanç final és una mica decepcionant. Com a conjunt, des del TPT esperàvem copar el pòdium, i finalment "només" hem pogut col·locar un equip, que ha entrat en 2a posició. Els altres equips han entrat 4t i 5é (el meu). A nivell personal, crec que no ho he fet malament ja que les distàncies amb els primers classificats després de la natació eren insalvables, i tot i això he aconseguit retallar alguns segons amb la gent que tenia davant. I a més d'això, no m'he caigut (cosa que no poden dir altres corredors...).

Una llàstima, perquè volia traure'm "de gartis" l'entrada del Festivern i ara tindré que passar per caixa, però l'experiència ha estat satisfactòria i en general ens ho hem passat genial, que al final és el que importa...

Ara esta vesprada més, aniré a fer la Sant Silvestre de Tavernes (3 km de distància). A veure si em lleve el mal sabor de boca d'aquest matí!

*Foto d'aquest matí, amb la disfressa de "Rambo", a les immediacions del Pou Clar.