divendres, 11 de febrer del 2011

Prèvia: Ct. d'Espanya de Cross per Equips - Punta Umbría 2011-


S'acosta el dia D. Aquest diumenge tindrà lloc una de les competicions més importants de Camp a Través a nivell estatal: el Campionat d'Espanya de Cross per equips. Aquesta competició és la que registra major nombre de participants d'entre totes les proves que organitza la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (s'estima que el diumenge a Punta Umbría competiran 2.200 atletes en les diferents proves i categories).

I he de dir que jo seré una d'eixes 2.200 persones. El meu club, el C.A. Petrer, gràcies al bon paper realitzat a l'Autonòmic per equips disputat a Alzira, va aconseguir plaça per disputar aquesta prova.
Demà mateix, a les 7 del matí partirà des de Petrer la expedició amb el president i els quatre atletes que formem l'equip.

Pel que fa a la prova en si, destacar que el meu equip participarà en la categoria Promesa masculina, que serà la primera prova de la matinal, és a dir, correrem a les 9 del matí. La distància de la prova constarà de 10 quilòmetres, repartits en 4 voltes a un mateix circuit que té 2500 metres de distància.

Inconvenients? Sens dubte, l'hora de la prova. No estic gens acostumat a entrenar ni a competir a les 9 del matí (de fet, mai he competit a eixa hora, com a molt prompte, he disputat alguna cursa a les 10 del matí). La setmana passada però, vaig estar realitzant alguns entrenaments a aquestes hores, per aclimatar el cos una mica a l'esforç en eixes hores tan matineres.
D'altra banda, l'organització de la prova ha annunciat que per dificultar el perfil de la prova (sembla ser que el circuit és completament pla, i de gespa natural) va a instal·lar una série de troncs caiguts per endurir el circuit. D'entrada això sembla no ser res de l'altre món, però a la llarga, i conforme van avançant els quilometres, els troncs van passant factura. Hi haurà 9 troncs per volta, és a dir, 36 troncs en total. Espere adaptar-me bé i que aquestos no em passen molta factura...

Així doncs, per hui això és tot. Només afegir que vaig cap a Punta Umbría amb tota la il·lusió del món, a intentar fer-ho el millor possible. I si espot entrar entre els 50-70 primers, millor que millor... Però bé, el que tinga que ser, serà!

Pd: Foto del circuit de Punta Umbría. En ella apareixen atletes africans que han anat a visitar el circuit, doncs e3n aquest mateix escenari es disputarà el Ct. del Món de Camp a Través, en març de 2011.