dijous, 21 de febrer del 2013

Confirmat: aquest diumenge a competir al Ct. d'Espanya de Cross per Equips!

El Club Atletisme L'Alcúdia, quasi al complet, el passat 27 de gener al Campionat Autonòmic de Cross per Equips disputat a Alcoi.  

La setmana passada era un secret a veus, però des d'ahir que van eixir les llistes d'inscrits ja és oficial: este diumenge competiré amb el meu equip, el C.A. L'Alcúdia, al Campionat d'Espanya de Cross per clubs en categoria Absoluta, modalitat de Cross Curt, a disputar en la localitat d'Orpesa del Mar (Castelló).

En principi era un fet que no tenia previst, ja que fa un mes al Campionat Autonòmic de Cross per equips disputat a Alcoi (on es jugaven les places que donaven accés al Campionat d'Espanya en les distintes modalitats i categories) no vam aconseguir classificar-nos directament en la categoria Absoluta Masculina, ni en la modalitat de Cross Curt (4 km.) ni en la de Cross Llarg (11 km.) que és la prova en la que jo vaig prendre part. Es vàrem quedar a les portes tant en una modalitat com en l'altra.

Però sembla que amb el tema de la crisi econòmica, hi ha equips que, tot i havent aconseguit plaça als distints campionats autonòmics disputats arreu de l'estat Espanyol, han hagut de renunciar a la seua plaça per no poder fer front a la despesa que suposa desplaçar-se fins a Castelló un cap de setmana (allotjament, transport, etc.). I el nostre club, el C.A. L'Alcúdia, sembla ser que es va inscriure com a equip reserva per si hi havia renúncies a participar en dita competició, tant en el cross Curt com en el Llarg.

I en esta ocasió, la "sort" ha jugat al nostre favor, i la Federació Espanyola d'Atletisme ens ha concedit una d'eixes places vacants, concretament per a la prova del cross Curt Masculí. 

Per cada club i prova sols es poden inscriure un màxim de sis atletes, i jo, tot i no haver fet el cross Curt a l'Autonòmic, he sigut una d'eixes sis persones seleccionades per la direcció tècnica-esportiva del C.A. L'Alcúdia  per  representar al club en esta cita tan important com és el Campionat d'Espanya de Cross per Equips (la segona competició més important a nivell estatal de Camp a Través, després del Campionat d'Espanya de Cross Individual). La resta de companys que m'acompanyaran a línia d'eixida són: Jesús Descals (Albaida), Jose Mollà (Montaverner), Ximo Mollà (Ontinyent), Adelino Pastrana (Gavarda) i Carlos Sauco (Castelló de la Ribera).

Per a nosaltres, estar en la línia d'eixida ja és tot un premi. Cal tindre en compte que el nivell dels atletes participants és brutal, havent-hi en línia d'eixida atletes que han sigut representat la selecció espanyola d'atletisme i amb resultats molt destacats a diferents competicions, tant a nivell espanyol com internacional.

A nivell de club, l'objectiu ha de ser puntuar tots per aparèixer en la classificació final, i intentar no ser el pitjor equip del 51 que estaran presents en línia d'eixida, cosa que es pot aconseguir ja que, si ben és cert que hi ha equips amb un nivell brutal, com puguen ser el F.C. Barcelona, Platges de Castelló, Huracán Fent Camí, Maratón de Madrid o Universidad de Oviedo per citar-ne alguns, no és menys cert que a línia d'eixida també hi ha equips més modestos, amb un nivell més o menys parell al nostre.

Per tancar aquesta prèvia del Ct. d'Espanya de Cross per equips, comentar-vos que, per a qui tinga interés, les proves Absolutes (tant cross curt com llarg en categoria masculina i femenina) es podran seguir en directe per Teledeporte a partir de les 12'30 hores aproximadament. Concretament, el Cross Curt masculí, que és la prova en la que jo prendré part, es disputarà a les 12'50 hores. Serà complicat que em veieu "entre la marabunta" (ja que el cross curt masculí és la prova més nombrosa, amb vora 280 participants) i de fet, solen enfocar només al grup capdavanter (on jo ja vos assegure que no em trobaré...); però tot i això, si vos ve de gust jugar al "Dónde está Wally" (la cinta roja al cap pot servir per tal que m'identifiqueu, ja que supose que seré l'únic que la porte) o teniu curiositat per veure la prova en la que estic competint, vos convide a posar la tele este diumenge!

Ja vos contaré com queda la cosa, passe el que passe...
Salut i quilòmetres!