dilluns, 10 de gener del 2011

El C.A. Petrer, classificat per al Ct. d'Espanya de Cross per equips en categoria Promesa


Be, hui toca parlar d'atletisme de nou. I és que últimament aquesta és l'única ocupació de la meua vida actual que em dóna satisfaccions. I això no és bò ni dolent, sinó tot el contrari...

Anem al grà. Ahir, diumenge 9 de gener es disputava el Campionat Autonòmic de Camp a Través per Equips, a la ciutat d'Alzira. I el meu equip, el C.A. Petrer Nepalia, tenia moltes esperances posades en aquesta cita, classificatòria per al Ct. d'Espanya per equips de l'especialitat, i en la qual teníem opcions reals de classificar-nos en categoria Promesa masculina.

Per tant, ahir allà estàvem els quatre integrants de l'equip (justos, ja que per formar equip un club ha de contar mínim amb 4 atletes de la mateixa categoria). Uns en millors condicions que altres, pèrò tots disposats a deixar-se la pell per aconseguir l'objectiu comú: classificar-nos per al Ct. d'Espanya de Clubs de la especialitat, a disputar a mitjan febrer en Punta Umbría (Huelva).

La carrera constava de 10 km, en un circuit nou, ja que es tractava de la primera edició d'aquesta cursa. El circuit era aparentment ràpid, de terrra dura, tot i que quan bufava el vent, s'alçava la pols i dificultava la visió, ja que per inèrcia se't tancaven els ulls. Per sort, a meitat de la carrera el vent va parar de bufar, i ja no vam tindre que suportar eixe problema. L'altra dificultat afegida del circuit eren tres rampes aïllades que es situàven pràcticament seguides en un mateix tram d'uns 300 metres (la volta al circuit constava de 2 km i en total vam donar 4 voltes grans i una més curta). Al principi de la cursa no afectaven massa, però a mesura que passàven els quilòmetres anava fent-se més difícil pujar les maleïdes rampes...

Pel que respecta a la carrera en si, he de dir que em va eixir bé (millor que el Cross de Benicarló on vaig ser 3r i probablement millor que el Cross d'Alcúdia on vaig ser 5é i Campió Provincial) si ben és cert que vaig entrar en la 7a posició en categoria promesa. També és de veres que aquesta vegada el nivell va estar més alt respecte als rivals. Tot i això, cal destacar també que entre el 3r classificat i jo, la diferència va ser inferior al minut, i això en 10 km no és una distància insalvable. Per tant, crec que estic fent bé els deures, i cada vegada estic més a prop dels rivals que teòricament són superiors a mi.

La única llàstima és no haver pogut quedar un parell de posicions més avant, ja que hauria pogut contribuir per una banda a que el C.A. Petrer haguera quedat més prop del 2n calaix del pòdium, i per altra hauria obtingut més punts de cara a la classificació del circuit autonòmic de Camp a Través. Però be, ara ja està, i el proper diumenge tinc una nova oportunitat per recollir punts al Cross d'Elda.

Pel que respecta a la classificació general per equips en categoria promesa, destacar que el pòdium el vam ocupar nosaltres (C.A. Petrer) com a 3s classificats amb 35 punts, els 2s van ser els integrants del C.A. Crevillent amb 25 punts, i va guanyar l' Autonòmic el C.A. Playas de Castelló amb 20 punts. Per als no iniciats en açò de l'atletisme, destacar que les puntuacions dels equips s'obtenen de la següent manera: s'han de contabilitzar les posicions dels 4 millors atletes de cada equip, i l'equip que menys punts sume, és el que guanya, i així successivament (per exemple, nosaltres vam quedar de la seguent manera: Dani 3r, jo 7é, Verdú 12é i Carlos 13é, i la suma de les nostres posicions dóna 35, és a dir, 35 punts).

En darrer lloc i per acabar, felicitar als meus companys d'equip, Dani, Verdú i Carlos Montón, ja que gràcies a l'esforç comú dels quatre hem aconseguit fer pujar per primera vegada en la seua història a un equip del C.A. Petrer al pòdium d'un Autonòmic per Equips. I des d'ací també felicitar al C.A. Crevillent i al C.A. Platges de Castelló, que són els equips que, juntament amb nosaltres, han aconseguit la classificació per al Ct. d'Espanya de Cross per Equips, que tindrà lloc a mitjan Febrer a Punta Umbría (Huelva).

Per hui això és tot. Només dir que al proper diumenge 16 torne de nou a l'acció, en el Cross d'Elda... Ja us informaré!

Pd: La foto és del pòdium promesa del Ct. Autonòmic de Cross per Equips, disputat ahir, dia 9 de gener, a Alzira. El meu club (C.A. Petrer) va quedar en 3a posició.