dijous, 30 d’octubre del 2008

"Polèmica Real" a la vista..

Si us dic la veritat...no pensava introduïr una nova actualització tan pronte...De fet,tampoc volia que tractara sobre cap tema polític,per no saturar al personal...Però es que he vist unes declaracions una mica "sorprenents", i volia compartir-les amb vosaltres.
Us situaré en context...Sembla que la Reina Sofia d'Espanya va a publicar un llibre. Ella no,clar (no crec que li done per a tant), sinò una periodista anomenada Pilar Urbano.
El llibre en questió es diu "La Reina muy de Cerca", i no és pròpiament una biografia, sinò més be el resultat de més de 100 dies de conversa entre la reina i la periodista.
On està el quid de la questió?Doncs en les valoracions de la Reina, que solta perles com aquestes...

  • Sobre la familia: "La inmensa mayoría de las familias son normales, como ha sido siempre la familia natural: marido, mujer, hijos, nietos [...] No una comuna de gente de aluvión o trozos de familia [...] Por muy potente que sea una moda y por mucha propaganda que le echen, hay cosas que no pueden cambiar".
  • Matrimonios gays: "Puedo comprender, aceptar y respetar que haya personas con otra tendencia sexual, ¿pero que se sientan orgullos de ser gays?". Urbano ha afirmado que a Sofía de Grecia "le hace gracia esto del orgullo". Continúa la consorte sobre el derecho de los homosexuales a contraer matrimonio: "Si esas personas quieren vivir juntas, vestirse de novios y casarse, pueden estar en su derecho, o no, según las leyes de su país; pero que a eso no lo llamen 'matrimonio', porque no lo es.
  • Libertad religiosa: "Sí, por supuesto. Pero no como estrategia para hacer un... ¿batiburrillo?... batiburrillo de religiones y que al final, ¡allep hop! [...] se disuelva el hecho religioso".
  • La religión en el colegio: "Se ha de enseñar religión en los colegios, al menos hasta cierta edad: los niños necesitan una explicación del origen del mundo y de la vida".
  • Crucifijos en La Zarzuela: "No creo que aquí vayan a quitarlos. La Zarzuela es la casa del Rey".
  • La guerra de Irak: "Por muy horribles y asesinos que fuesen los atentados terroristas del 11-S, no justificaban lo que vino después: Afganistán, Irak... Han creado un infierno sin salida".
  • Feminismo: "No soy ni feminista ni machista. No me gustan las cuotas en los cargos de dirección o de gobierno [...] Además, los movimientos revanchistas no son sensatos ni pueden llevar a avances verdaderos". La autora ha confesado esta mañana que a la Reina le "aburre sobremanera" el feminismo.
  • Eutanasia: "No soy partidaria. La vida y la muerte no están en nuestras manos. ¿Muerte digna? Totalmente de acuerdo. La persona que agoniza debe estar en las mejores condiciones, es su momento cumbre. [...] Mientras el enfermo aguante, mientras resista en su lucha a vida y muerte, los familiares han de aguantar también y seguir ayudándole. Su respuesta ante el aborto es un "en absoluto".
  • Republicanos: "No hay que ser ni republicanos ni monárquicos, sino cons-ti-tu-cio-na-lis-tas. [...] Hasta el sindicalista o el comunista más acérrimo, si está con la Constitución, tiene que estar con la Monarquía". También aborda los episodio de quema de fotografías del Rey protagonizados en Cataluña: "Fue un disgusto para todos. ¿Preocupación? Ninguna".
Això si...Despres matitza que "los reyes no pueden tomar partido ni meterse en política. Precisamente para que haya una estabilidad, una continuidad tranquila, sin zarandeos, sin sobresaltos, nosotros hemos de dejar que el juego del día a día lo hagan otros"

Per a mi la cosa està molt clara. La monarquia com a institució pròpia de l'Estat Espanyol no hauria de fer valoracions de cap tipus. Ni en una direcció ni en altra. Les regles del joc no estan posades per a saltar-se-les. Si se suposa que representen a tots els espanyols i espanyoles, no poden fer declaracions com les que ha fet la Reina. Un altre debat seria si realment és útil la monarquia,però això ho deixarem per a altra ocasió...

Pd1: El llibre ja ha suscitat polèmica abans d'eixir a la venda i va camí de ser un best-seller...La Casa Real traurà molts duros amb la seua venda...Serà que estan preparant-se per si de cas ZP tanca l'aixeta?(Amb allò de la crisi...mai se sap per on poden venir els retalls pressupostaris...).
Pd2:Si voleu aprofundir en la noticia, us deixe alguns links:

http://www.soitu.es/soitu/2008/10/30/actualidad/1225372562_802594.html
http://www.soitu.es/soitu/2008/10/30/vistoenlared/1225350723_867588.html
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Malestar/colectivo/homosexual/palabras/Reina/elpepusoc/20081030elpepusoc_1/Tes
http://www.elpais.com/articulo/espana/nos/queman/trozos/papel/apagaran/elpepiesp/20081030elpepinac_16/Tes

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els reis el que no poden fer es posar-se d'una part "política", ni recoltzar ni al PP ni al PSOE, que parlen de temes "socials" no veig aon está el problema, es la seua opinió i hi hah que respectarla al igual que fem tots, ¿no es aixina?

Que jo s'ápiga la idea de "matrimoni" vé de la esglesia, la esglesia diu que el matrimoni es entre "un home i una dona", es com si en un diccionari una paraula significara algo i vuillgeres cambiarla per que si :S

Lo de la libertad religiosa es lo que hay, batiburrillo si, es normal si viene gente de todos los lados, eso si, intenta poner una iglesia en marruecos y ya veremos.

La religió en els colegis me pareix mal, la veritat, de totes maneres prompte (o ja) es dona el islam en alguns colegis en clases especials, no sé entonces quin problema hi ha.

Lo dels crucijixes es una xorrada, es sa casa

En lo de la guerra de Irak estic d'acord, no pot ser excusa un atentat per atacar el país que siga.

En el feminisme també estic dacor, encara que la gent no sol diferenciar entre feminisme i maxisme, ja que el feminisme busca la igualtat, el "hembrisme" (que es a lo que es referia) es el mateix que el maxisme.

Lo de la eutanasia.. cadascú té que elegir el que vuillga fer amb la seva vida

En lo dels republicans sa eixit per la tangent.


Me pareix molt bé que digen les seues opinions ja que MAI han pogut dir el que pensaven, ara la gent critica i critica sense saber, "atacs" a les persones queden impunes (lo dels juïs tindria que aver sigut una querella, per jusgats normals, com tot el mon).

aixina que es lo que hi ha, llibertat de expresió no??? no llibertinantje

David C. ha dit...

Hola Sergio! T'agraisc la teua intervenció. M'encanta que aportes el teu de vista, eixe arie neoliberal que desprenen les teues respostes m'agrada. Ara vaig a fer-te algunes puntualitzacions:
1)Parlar de temes socials és parlar de política. DE fet jo tinc una assignatura aquest any que es diu així(Política Social).Així que adoptar una postura determinada en un tema social,com puga ser el tema del avortament,o el tema de la llibertat religiosa,per exemple,és fer política.
2)El tema de matrimoni. Matrimonis no hi ha solament a l'església catòlica. Hi ha tribus perdudes de les quals mai hauràs sentit parlar que utilitzen aquest tipus d'aliança que és coneguda en el món de l'antropologia (que és la ciència que s'encarrega d'estudiar aquests temes) com a matrimoni.
A més,els temps canvien,evolucionen,i les paraules també.Hi ha paraules que cauen en desús i altres que adquirixen nous significats. És llei de vida...
3)Lo de la llibertat religiosa i la religió als col·legis...La meua postura en aquest tema està clara; no es pot donar una religió a l'escola i les altres deixar-les apart, o vistes des del prisma de la religio estudiada (en aquest cas a l'estat Espanyol el cristianisme catòlic). Si donem religió a les escoles,o les donem totes per igual o no en donem cap (independentment de les creences de l'alumnat). Respecte a allò de posar una església en Marroc...A Marroc si hi ha esglésies(si vols et passe links de webs on hi apareix aquesta informació). No hi ha cap problema, i es respecta,en major o menor mesura,però es respecta. On no es poden edificar esglésies és a Aràbia Saudita...
I a quin col·legi es dóna integrament l'islam?Em podries passar el link?És que no tinc noticies de cap centre que ho faça...
4)És cert que lo dels crucifixes és una xorrada,però seia un detall per part del rei accedir a llevar-los per voluntat pròpia. Si volem tenir un estat laic,el cap de l'estat és el primer que hauria de donar exemple...
5)Amb lo de la guerra de Iraq jo també estic d'acord.
6)En lo del feminisme tinc els meus dubtes sobre allò que vol dir...Jo crec que en les seues paraules hi ha tancades "altres idees" que res tenen a veure amb el feminisme,i molt menys amb l'"hembrisme"que tu dius...
7)En el tema eutanàsia estic d'acord amb tu.Cadascú és lliure de decidir si vol viure o morir (o almenys així hauria de ser).
8)També estic d'acord amb tu en el tema dels republicans.Ha evitat contestar clarament.
9)Com a institució estatal que són i de la qual depenen,crec que els reis no poden posicionar-se públicament ni a favor ni en contra de ningú. Han de mantenir-se neutrals,els agrade o no.Si foren elegits democràticament mitjançant eleccions seria altra història...Ahi ja si que podrien opinar...Però d'aquesta manera...Han de aceptar les regles del joc i mantenir la neutralitat que se'ls assigna a la Constitució.
10)Lo de la crema de fotografies teu respondré en altre moment,perquè no vull fer-ho tan llarg.Que si nò no seu llegirà ningú...jejeje

Be Sergio,espere que no t'ho prengues a mal i seguisques fent aportacions.Espere que seguisques participant al blog.Salutacions!

Anònim ha dit...

Hola david hoy tengo dia libre en informática i me pasado por to blog jaja...

Anònim ha dit...

mencanta com escrius!:)