dimarts, 28 d’octubre del 2008

Be, després d'haver inaugurat el meu blog, m'agradaria mostrar-vos una noticia, que acabe de veure a la web de la Universitat de València (de la qual sóc membre). Fa relació a una série de problemes que mesos enrere únicament es rumorejaven, que pareixia que s'havien sol·lucionat, però que pel que sembla, encara hi estan latents...

La Generalitat té un deute amb la Universitat de València de 224 milions d’euros

El rector qualifica la situació econòmica de la institució de “greu i molt preocupant”

El Govern valencià té un deute amb la Universitat de València que supera els 224 milions d’euros, el 92% dels drets pendents de cobrament a data 15 d’octubre. Així ho reflecteix l’informe sobre la situació econòmica i financera de la Universitat de València presentat en el matí de hui per la Gerència al Consell de Govern de la institució acadèmica. El Ministeri de Ciència i Innovació té un deute amb la Universitat de 7,7 milions d’euros (3,2% del deute total), fonamentalment per projectes d’investigació cofinançats amb fons FEDER i ajudes per a la contractació i formació de personal. El deute de la resta de deutors arriba als 11,9 milions d’euros (4,9%).

El rector, Francisco Tomás, ha assenyalat que aquestes quantitats que no han arribat i haurien d’haver arribat generen unes despeses financeres que poden bloquejar l’activitat de la Universitat. Francisco Tomás ha recordat els acords signats amb la Generalitat el passat mes de maig i ha expressat la seua preocupació i la de la resta de rectors de les universitats valencianes davant les notícies que la quantitat assignada per a les universitats en la proposta de pressupostos per al 2009 és molt inferior a l’establerta en eixos acords. El rector ha qualificat la situació de “greu i molt preocupant”. Francisco Tomás ha assegurat que si es confirmen aquestes notícies, la situació serà absolutament insostenible per a les cinc universitats públiques valencianes i, tal com han assenyalat els seus rectors, significarà “la impossibilitat de gestionar i assumir les despeses associades a les activitats ordinàries de les universitats”.

Així mateix, el rector ha indicat que els rectors de les cinc universitats públiques han demanat una entrevista amb el president de la Generalitat, Francisco Camps, amb caràcter d’urgència per a dissipar qualsevol dubte sobre el compliment dels acords signats amb el Govern valencià i poder tranquil·litzar la comunitat universitària.



Per la meua part,no hi ha res més a dir...Sembla que les partides pressupostàries destinades a la universitat per a 2009 es retallen, i de segur que "altres" partides no sofreixen aquests retalls...En temps de crisi cal apretar-se el cinturó, però hi ha àrees que són prioritàries respecte d'altres.

Encara que això també depén de les prioritats dels governants...