dilluns, 10 de febrer del 2014

XXXV Cross Ciutat de Castelló - 09/02/2014

Ahir, diumenge 9 de febrer, competint al Cross Llarg promesa-sènior de l'Autonòmic de Camp a Través, disputat al circuit del Pinar del Grau de Castelló.
Ahir, diumenge 9 de febrer, es va disputar una nova edició -i ja en van 35- del "Cross Ciutat de Castelló", la prova referent en quant a Camp a Través al territori valencià, sense cap mena de dubte. El circuit, que transcorre al llarg i ample del paratge del Pinar, es troba ubicat al Grau de Castelló, a escassos 200 metres de la costa.

La matinal atlètica es va iniciar poc abans de les 10 del matí, amb les categories per a xiquets, i a mesura que va anar avançant el matí es disputaren les diverses curses segons edat i sexe fins arribar a la darrera prova programada, el Cross Llarg promesa-senior masculí, a la qual se li va donar el tret d'eixida al voltant de les 2 de la vesprada.

Cal destacar a més que juntament a aquest cross es disputava el Campionat Autonòmic per equips en la mdoalitat de cross/camp a través, i amb els resultats del mateix, es decidirien quins serien els equips que representaran a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya de Cross per equips que es celebrarà de nou a Orpesa del Mar (Castelló), el dia 2 de març de 2014.

Per tant, prova d'alt nivell la que es va disputar ahir a Castelló, amb nombrosa participació, tal i com sol ocórrer en els campionats de cross per equips.

Pel que fa a la meua actuació, destacar que vaig prendre part a la prova del Cross Llarg (9400 metres) en categoria Sènior, representant al meu equip, el C.A. L'Alcúdia. A pesar de la falta de ritme, i d'arrastrar un constipat des de dissabte que va mermar notablement les meues forces, finalment vaig aconseguir finalitzar en la 42a posició a la categoria Sènior masculina, amb un temps de 34 minuts i 22 segons, sent el 2n atleta del meu equip en traspassar la línia de meta. Vaig notar la falta de ritme de competició, i l'última de les quatre voltes al circuit gran de 2 quilòmetres se me va fer eterna; però al final el més important és que vaig aconseguir finalitzar dignament, i que sume una nova competició a les meues cames, la qual cosa per a mi és motiu d'orgull i satisfacció després de tot el que he hagut de viure durant els darrers dos mesos.

La veritat és que, per a portar només tres setmanes d'entrenament "serio", i sent aquesta la segona competició de la temporada -quan la resta de rivals porten més de 4 mesos de preparacions i vàries competicions a les esquenes-, certament el resultat està molt be. Encara estic lluny del meu millor estat de forma, i queden molts aspectes per pulir, però amb les dificultats que he tingut durant esta temporada, la veritat és que ja pareix que, poc a poc, comencen a vindre les coses de cara altra vegada...

Ara toca seguir entrenant i preparant-se durant la setmana, ja que aquest mateix diumenge es disputa a L'Alcúdia el Campionat Autonòmic Individual de Camp a Través, la competició de cross més important i de més prestigi de tot el calendari crossístic valencià. A més, enguany es torna a disputar de nou "a casa", per tant, espere poder oferir un bon rendiment davant dels meus companys i companyes d'equip!

Salut i fins la propera entrada, companys i companyes!